Mortal Kombat

Hva har vært årets hotteste spill så langt? Vel, hvis salgslistene er noe å gå etter er svaret Mortal Kombat X, som var verdens mestselgende spill i det første halvåret av 2015. Mortal Kombat X representerer således fortsettelsen av en av spillverdenes store kommersielle suksesshistorier, og en ny fjær i hatten for spillutviklerne i Interactive Entertainment.

Vellykket reboot

Som alle spillelskere vet ble Mortal Kombat relansert i 2011. For spill-nostalgikerne som vokste opp med Mortal Kombat på 90-tallet var dette strålende nyheter, selv om det må sies at kvaliteten på de siste spillene har variert kraftig (de to foregående var f.eks. ikke spesielt vellykkede). Denne gangen har heldigvis gutta i Interactive truffet blinken. Oppskriften er mer eller mindre den samme som før, men både gamleplay, musikken og grafikken sitter som et skudd. Til dette kommer en kul historie og velutviklede karakterer.

Gode anmeldelser

mortal-kombatDette er med på å forklare hvorfor Mortal Kombat X, i motsetning til de to forgjengerne, fikk gjennomgående strålende kritikker da det ble sluppet på markedet. Konsoll-versjonen har endog blitt kalt den beste i hele serien, og salgstallene synes å peke i samme retning. Vi skal ikke nekte for at versjonen for PC ikke fungerer like bra, blant annet på grunn av en del tekniske problemer som kan drive selv den mest tålmodige spiller til randen av vanvidd, men konsoll-versjonen er det som sagt en sann fryd å spille. Det skal bli spennende å se om Interactive Entertainment vil klare å følge opp dette glimrende spillet med Mortal Kombat 11, eller om de vil falle tilbake til gamle synder.

Privacy Policy