Project Cars

Project Cars blir omtalt som et av dette årtusenets kuleste bilspill. Det er nesten så man kjenner lukten av svidd gummi i stua når man spiller det.Project-Cars-Banner

Mange blir nostalgiske av å spille bilspill, for det å sette seg foran skjermen og kjøre billøp på spillkonsollen sin, får de fleste tilbake til barndommen. Men det morsomme er at man aldri blir for gammel for bilspillene. Project Cars er utviklet av Slightly Mad Studios, som ville få bilspillene opp på enda et høyere nivå. Nå skulle bilspillet bli så realistisk at man nesten kunne kjenne lukten av drivstoff og svidd gummi i stua.

Veien hit

Før utviklingen av 3D-grafikk var den eneste måten å spille bilspill på et ovenfra og ned-perspektiv. Enten bilen kjørte rundt på et kart som tok opp et bilde eller at bakgrunnsbildet bevegde seg. Sistnevnte er det kanskje mulig for noen lesere å huske at var begynnelsen for GTA-spillene. De første forsøkene på bilsimulatorer var ikke uten sjarm, men det var nok først ut på 2000-tallet at simulatorene ble en helt egen sjanger, med egen teknologi, og ikke bare en vanskeligere versjon av arkadespillene. I dag har simulatorene egne grafikk- og fysikkmotorer, som Project Cars. De andre grenene med bilspill fortsetter å prøve ut forskjellige måter å eksistere utenom simulatorverdenen.

Lån går begge veier

GTA var lenge et godt eksempel på arkadebilspill, altså prøvde de ikke å herme etter simulatorene med kjøringen sin, men har hatt noen feiltrinn med realistisk kjøring her og der (kremt, GTA 4, kremt). Noen av simulatorene har lånt fra ikke-simulatorverdenen også, og introdusert kosmetisk modifisering som kun fungerer som et slags minispill uten at det gjør noe med kjøringen. Mange spillutviklere av spilleautomater kaster seg nå også over trenden om å lage spill med racing som tema. Disse spillene kan du finne eksempler på hos norskcasinoonline.com. For å gjøre det hele litt mer meta kan man også vinne biler på mange av disse automatene, for å kjøre i virkeligheten. Sist men ikke minst har jo sidescrollerne fått tilbake populariteten på grunn av innføringen av smarttelefoner og nettbrett.

Folkefinansiert

Det å produsere et slikt spill som Project Cars koster mye penger. Derfor startet Slightly Mad Studios opp en side hvor de kunne få publikum selv til å investere i spillet. På kort tid klarte de å samle inn hele 3 millioner dollar og resultatet er at vi har fått dette årtusenets kuleste bilspill.

Anbefales med ratt og pedaler

For den beste spillopplevelsen og for å få det beste ut av Project Cars bør man investere i ratt og pedaler i stua. Det blir ikke det samme uten. Og skjermen, den bør være størst som mulig. Gled deg til å spille Project Cars.

Privacy Policy