World of Warcraft

WoW-logo-bigWorld of Warcraft er et online rollespill for flere spillere, utgitt av Blizzard Entertainment for første gang i 1994. Spillet er et av verdens mest suksessfulle onlinespill, med en markedsandel på 62% av MMOG-markedet (massive multiplayer online gaming). Man regner med at det er omtrent 16 millioner WoW-spillere fra hele verden. World of Warcraft holder Guinness Verdensrekord for mest populære online rollespill.

Spilleren lager en figur og en historie til denne figuren, og spiller etter den. Figuren får oppdrag som skal gjennomføres, og den får hjelpemidler underveis. Spilleren må samarbeide med andre underveis, ellers vil han/hun ikke klare oppdragene sine, eller bygge styrke. Figuren kan ha et av en rekke yrker, være med i laug og bygge seg kunnskaper innen sekundære kategorier.

WoW inneholder flere fiktive arter – eller raser – og fraksjoner. Spillere velger sin figur fra de forskjellige klassene. Man kan velge mellom Kriger, Røver, Sjaman, Prest, Ridder, Heksemester, Trollmann, Druide og Jeger. Til disse klassene hører det forskjellige egenskaper: Noen er for eksempel bedre egnet til nærkamp, andre har helende egenskaper. Det er bygd tre forskjellige verdener, Azeroth, Outland og Pandaria.

WoW har antakelig hentet inspirasjon fra fantasylitteratur, spesielt verkene til CJ Cherryh.

Privacy Policy